+38067197 07 30

+38067197 07 30

«Ми сфокусувалися на тих видах будівельних послуг, у яких найкращі»

«Ми сфокусувалися на тих видах будівельних послуг, у яких найкращі»

Про виклики та перспективи розвитку у будівельній сфері, про роботу компанії та службу в Національній гвардії України, — у розмові з Андрієм Гарбузюком, Генеральним директором компанії СИНТЕЗ ГРУП.

Служба в Національній гвардії України

Як ви почуваєтеся в лавах Національної гвардії України?

Почуваюся чудово. Зараз є дотичним до захисту країни, маю можливість застосовувати свої сильні сторони для того, щоб протистояти ворогу та наблизити нашу перемогу.

Що входить у ваші функціональні обов’язки?

Входжу до складу робочої групи одного з територіальних управлінь НГУ . Ми працюємо над додатковим забезпеченням бойових підрозділів (в основному прилади нічного бачення, дрони, планшети,  авто,  рації та старлінки).

Другий напрямок діяльності — розвиток навчальних центрів на базі полігонів. Тренування — мегаважливий аспект, тому ми докладаємо багато зусиль, щоб забезпечити сучасне обладнання та належні умови для підготовки наших бійців. Хороша підготовка дозволяє зберігати життя.

Третій напрямок роботи — психологічна реабілітація військових та їхніх родин. Не секрет, що жахіття війни впливає на ментальне здоров’я, з’являється посттравматичний синдром. Це відображається на боєздатності бійця та на стосунках в його сім’ї (частішають розлучення, починаються проблеми з алкоголізмом, інколи доходить до суїцидів). Ми намагаємося запобігти таким явищам. У нашому центрі проводимо реабілітацію військових, їхніх сімей, а також родин загиблих та зниклих безвісти.

Для того щоб виконувати свої завдання, ми співпрацюємо з міжнародними та українськими благодійними фондами, громадськими організаціями, громадами, військовими адміністраціями та бізнесом.

ФОНД НАСТУПУ

Зараз ви працюєте над проєктом Фонд Наступу. Розкажіть, будь ласка, з чим він пов’язаний?

Так, разом з однодумцями ми заснували «Фонд наступу». Це благодійна організація, яка допомагає виконувати завдання із забезпечення бойових підрозділів у тому числі Гвардії Наступу. Фонд допомагає із спеціальним обладнанням для тренувань військовослужбовців, а також у гуманітарних проєктах дотичних до Національної гвардії України.

Чому, на вашу думку, важливо, щоб бізнес в Україні був залучений до благодійних проєктів? Адже компаніям часто і так нелегко триматися на плаву.

Ця війна цивілізаційна і кожен, на мою думку, повинен долучитися та робити свій внесок для перемоги. 

Одні ЗСУ не впораються з ворогом, нам вдасться виграти цю війну тільки за умови суспільної та міжнародної підтримки. Всі повинні бути включені в процес: хтось безпосередньо бере участь у бойових діях, інші — максимально допомагають в тилу.

СИНТЕЗ ГРУП отримала подяку від Нацгвардії. В чому полягала участь компанії?

У перші дні війни компанія надавала власну техніку для військових потреб, наші співробітники безпосередньо брали участь у будівництві оборонних споруд Києва. Ми організовували виробництво протитанкових їжаків та перевозили їх на рубежі. Займалися постачанням на блокпости різних залізобетонних та металевих елементів. Возили матеріали на Бориспільський, Броварський та Гостомельський напрямки. Допомагали не тільки Нацгвардії, а й підрозділам територіальної оборони Києва, ГУР, СБУ.

Наразі наша компанія долучається до забезпечення потреб бойових підрозділів НГУ.

Розвиток будівельної сфери

Ви є Генеральним директором СИНТЕЗ ГРУП, як вам вдається зараз контролювати процеси в компанії?

Звичайно, наразі я не маю можливості заглиблюватися в операційну діяльність компанії,  разом з тим беру участь у вирішенні стратегічних питань. Мені пощастило з партнерами, котрі є моїми заступниками. Тактичне управління та операційні процеси — їхня відповідальність, з якою вони чудово справляються. Стратегічні питання та впровадження нових інструментів управління — залишаю за собою.

Яких змін зазнала компанія з початку повномасштабного вторгнення? Як швидко вдалося стабілізувати роботу? 

російська агресія торкнулася кожного. Значна частина наших основних засобів були під окупацією, окремі з них навіть не вдалося повернути, бо їх розікрали. 

На момент вторгнення, ми змушені були призупинити трудові відносини з працівниками, оскільки на всіх об’єктах роботи були законсервовані. Однак вже після деокупації київського регіону, ми почали поступово відновлювати проєкти, повертати наших співробітників до робочих процесів. Частина працівників виїхали за кордон, хтось пішов захищати Україну, але попри це, ми повністю відновили свою діяльність і до того ж —  зараз нам вдалося досягти довоєнних обсягів робіт.

Більшість наших колег по ринку не змогли відновити роботу компаній і припинили існування або кардинально змінили напрям діяльності. У нас також відбулися певні зміни. Ми виключили окремі процеси, відкинули зайві витрати і зосередилися на ключових напрямках: на тих видах  будівельних послуг у яких ми найкращі та найбільш конкурентні. Чітке фокусування дозволило нам втриматися на ринку та розвиватися в такий непростий час.

Як бачите подальший розвиток будівельної сфери в нашій країні?

Поки триває активна фаза війни, будівельній сфері буде складно, тому задача на найближчий час — протриматися. Багато чого залежить від органів влади та тих реформ, які необхідно впровадити. 

Проте після нашої перемоги, Україну чекає відбудова. Вже сьогодні бачимо позитивні тенденції на території звільнених, але зруйнованих міст. Є проєкти  з відбудови житла та інфраструктури, які реалізовуватимуться за участі міжнародних організацій та урядів іноземних країн. І це тільки початок. Наступного року ці процеси будуть більш активні та помітні.

Наше завдання — бути максимально готовими до цього, зробити все можливе, щоб масштабуватися і могти задовольнити потреби ринку.